Basisschool Het Palet

Bernhardstraat 4 5527 AZ Hapert

Tel.: 0497 360384

E-mail: info@hetpalet.nl, website: www.hetpalet.nl

Jaargang 27, nr. 12, 15 november2018

 

Agenda:

Vrij 16 nov: workshopdag groepen 8 Pius X College

Week 46 en 47: ouder/kind gesprekken(facultatief)

Dinsdag 4 dec: Sinterklaas op school

Woensdag 5 dec: surprise groepen 5 t/m 8

Donderdag 6 dec: studiedag, alle groepen vrij

Donderdag 20 dec: kerstviering

Ma 24 dec t/m vrij 4 jan.: kerstvakantie

 

  

Gemeenschapshuis nabij

Dat is de kop in het Eindhovens Dagblad van vandaag. In het artikel wordt verslag de vordering van de MFA in Hapert. In de bijeenkomst van de Openbare Klankbordgroep van het GBOH gisteravond was de MFA één van de onderwerpen. Dat nam de meeste tijd in beslag, want architectenbureau Tarra had een uitgebreide presentatie van de indeling van de MFA. De grote lijn staat vast. Op onderdelen kan het nog iets wijzigen, maar er zijn geen hele grote veranderingen meer te verwachten. Na de toelichting bij de plattegronden zagen we ook nog enkele 3D-plaatjes, waardoor het visuele voorstellingsvermogen extra geholpen werd. Over het algemeen was het oordeel van de zaal heel positief. De zaal was met ruim 100 belangstellenden aardig volgelopen. Het multifunctionele gebruik van de ruimtes en de mogelijkheid gebruik te kunnen maken voor de vaste gebruikers van de MFA om elkaars expertise te benutten werd aan de hand van enkele voorbeelden duidelijk gemaakt. De MFA is zo ontworpen dat de gebruikers van de MFA elkaar gaan ontmoeten en voor een deel ook op elkaar aangewezen zijn. Eigenlijk wordt de MFA van Hapert één groot gemeenschapshuis en daarmee is de kop in het ED goed gekozen.

Overigens gaf niemand aan dat hij vreesde dat de vermindering van het gezamenlijke vloeroppervlak tot beperking van de activiteiten zou leiden. Het gezamenlijke vloeroppervlak van Den Tref, de Kloostertuin, Nummereen, Bibliotheek, kerk en Het Palet wordt in de nieuwe MFA 20% minder. Dat is opmerkelijk, want het lijkt erop dat de mogelijkheden juist zijn toegenomen. Kortom, Tarra heeft een ingenieus ontwerp gemaakt, waar de gemeenschap van Hapert in lengte van jaren profijt van zal hebben. De wethouder sprak de verwachting uit dat de MFA halverwege 2021 in gebruik genomen kan worden. We hopen van ganser harte dat zijn verwachting uitkomt.

 

Groep 1/2: volop herfstbeleving met het blotevoetenpad en het Herfstconcert

Lopen op blote voeten is heerlijk en een gezonde en speelse manier van natuurbeleving! Gisteren mochten de kleuters genieten van het eigen gemaakte blotevoetenpad van herfstmaterialen. De herfstmaterialen hebben de kinderen zelf verzameld. Omdat het buiten wat koud was, hebben we gekozen voor een pad in de speelzaal. Alle herfstvruchten, bladeren, takken, boomschors, zand, zaagsel is verwerkt in ons eigen parcours. Kinderen genoten van deze activiteit en waren soms verrast hoe fijn een bepaalde structuur aan je voeten kan voelen.

Vanmiddag hebben de kleuters nog mogen genieten van het herfstconcert. De pianist Matty Huyts heeft samen met een van zijn leerlingen de kleuters begeleid tijdens het zingen van alle geleerde herfstliedjes. Zo hebben we dit thema muzikaal afgesloten en vol verwachting klopt ons hart voor zaterdag....zal de goede Sint weer komen?

leerkrachten groepen 1-2

 

Vitrinekasten

De vitrinekasten tegenover de groepen 4 staan in het teken van Sinterklaas. Het is een “zoekvitrine” geworden. Hoeveel sinterklaasjes en Pietjes kun jij vinden? Kom jij ook een kijkje nemen?

 

Gezocht voor groep 3

In groep 3 willen we graag spelenderwijs leren. Daarvoor zijn we opzoek naar enkele gezelschapsspellen:

- Krokodil met kiespijn

- Twister

- Jenga

Hebt u toevallig deze spellen in huis en gebruikt u ze niet meer? Wij zijn er erg blij mee! Daarnaast zoeken we ook doosjes van chocolade letters.

Bedankt!

Juffen groep 3

 

Kwijt

Donna Bolman uit groep 4b is haar gymtas kwijt. Het is een roze tas met daarin grijze gymschoen van het merk Skechers en een kort zwart gymbroekje en een shirt van Nike. Donna gebruikt deze spulletjes ook tijdens haar danslessen en zou ze heel graag terug hebben. Wie heeft de tas gezien?

 

Handbalvereniging Saturnus

Op donderdag 27 en vrijdag 28 december organiseert handbalvereniging Saturnus uit Bladel weer het jaarlijkse Kersthandbal toernooi en speelfeest. Al vele jaren is het kersthandbal een evenement waar veel kinderen, gratis, met veel plezier aan deelnemen.

Als bijlage vindt u meer informatie. Ook kunt u voor vragen terecht bij de organisatie via jes@hvsaturnus.nl.

Wij hopen op twee gezellige, sportieve dagen met veel enthousiaste kinderen. Dus trommel je vrienden op en geef je op!

Tot 27 of 28 december in Sporthal X-sport in Bladel.

Groeten van de organisatie.

Ellen, Lea en Coby

 

De inhoud van dit bericht en de eventueel daarbij behorende bijlagen zijn persoonlijk gericht aan en derhalve uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Zij kunnen gegevens met betrekking tot een derde bevatten. De ontvanger die niet de geadresseerde is, noch bevoegd is dit bericht namens geadresseerde te ontvangen, wordt vriendelijk verzocht de afzender onmiddellijk op de hoogte te stellen van de ontvangst. Elk gebruik van de inhoud van dit bericht en/of van de daarbij behorende bijlagen door een ander dan de geadresseerde is onrechtmatig jegens afzender respectievelijk de hiervoor bedoelde derde.

BIJLAGEN: 2

Bijlage 1: Handbalvereniging Saturnus

Hoi jongens en meiden van groep 5 t/m 8!

 Het is weer zover, het jaarlijkse Kersthandbal toernooi komt eraan! Het toernooi vindt plaats op: donderdag 27 december 2018 in Sporthal X-sport in Bladel.

 - Groep 7 en 8 spelen in de ochtend, groep 5 en 6 in de middag. Precieze tijden volgen in het programmaboekje.

 - Op donderdag 6 en 13 december zijn er oefentrainingen van 18.30-19.30 in sporthal X-sport.

Hiervoor kun je je opgeven door een mail naar jes@hvsaturnus.nl te sturen. Je mag als team

hieraan meedoen, of alleen.

 - We spelen 4+1 toernooi met 5 spelers in het veld. (spelregels volgen in het programmaboekje)

 - De teamleider krijgt het programmaboekje toe gemaild wanneer dit klaar is. Het is dus belangrijk om het juiste mailadres door te geven.

 We willen er weer een gezellig en sportief toernooi van maken en daar hebben we jullie voor nodig! Je kunt ook een team vormen met kinderen van verschillende scholen. Kinderen van groep 5 en 6 mogen gemengd worden, evenals kinderen van groep 7 en 8.

Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen!

Stuur jullie opgave uiterlijk zondag 9 december naar jes@hvsaturnus.nl

Vermeld in je opgave:

 · Naam van je school

· Groep

· Aantal kinderen

· Naam en mailadres van teamleider

 Wij hebben er veel zin in, we hopen jullie allemaal te zien op 27 december in Sporthal X-Sport in Bladel!

Groetjes van Lea, Coby en Ellen! De jes (jeugd en spelen) commissie van HV Saturnus

 

Bijlage 2:

Kersthandbal speelfeest

Wil je een ochtend kennis maken met handbal, lekker bewegen en veel plezier hebben? Kom dan gezellig, en gratis, meedoen met het kersthandbal speelfeest!

Wanneer: vrijdag 28 december van 10.00 tot 12.00 uur

Waar:      sporthal X-Sport in Bladel

Voor wie: voor kinderen van 2 jaar t/m groep 4 (ieder op zijn of haar eigen niveau)

Je kunt van tevoren alvast een keertje oefenen op donderdag 6 en /of 13 december van 18.00-19.00 uur. Kinderen vanaf 5 jaar mogen gratis en vrijblijvend mee komen trainen in Sporthal X-sport in Bladel. (fijn als je je hiervoor even opgeeft via jes@hvsaturnus.nl)

Opgeven! Via de mail op jes@hvsaturnus.nl. o.v.v. naam, leeftijd en of de ouder eventueel een groepje wil begeleiden.

Nog vragen over dit speelfeest? Neem dan mailcontact op met de organisatie. Wij hebben er veel zin in! We hopen jullie te zien op vrijdagochtend 27 april.

De JES (jeugd en spelen) commissie van HV Saturnus

jes@hvsaturnus.nl