Thema: Zoem zoekt een vriendje

Het eerste thema van groep 3 is gestart. 
De themaopening was een voorstelling van Zoem de bij. Hij ging  opzoek naar een vriendje. 

Voor de foto's van de voorstelling klik op onderstaande foto:Verhaal: Zoem zoekt een vriendje.

 
Zoem voelt zich eenzaam in de vakantie. Hij gaat opzoek naar een vriendje.

 
Eekhoorn zit in het bos. Hij krijgt zijn nootje niet open. Zoem helpt hem een handje.


Lieveheersbeestje zit aan de waterkant en is verdrietig. Hij kijkt in een spiegel en huilt omdat mier zegt dat ze niet mooi is. Zoem vindt Lieveheersbeestje prachtig en bijzonder. Iedereen is anders, iedereen is mooi!


 
Vlinder zit in het weiland. Ze probeert te vliegen, maar het lukt haar nog niet. Zoem zegt eerlijk dat vlinder nog niet goed kan vliegen. Hij wil het haar wel leren. ĎAls je veel oefent gaat het steeds een beetje beterí, zegt Zoem.
 

Varken is op de boerderij. Hij is boos op Knor, die lacht hem uit omdat hij een knoopje in zijn staart heeft. Zoem zorgt ervoor dat het staartje uit de knoop gaat. Knor zegt sorry tegen Varken en ze worden alle drie vriendjes. En vriendjes lachen elkaar nooit uit!
 

Wesp zit eenzaam op een bloem. Hij wil graag spelen, maar alle andere wespen zijn druk. Zoem heeft gelukkig wel tijd om even samen te spelen.
 

Zoemelientje zit op een bankje te genieten van de zon. Zodra ze Zoem ziet vertelt ze over haar leuke vakantie. Zoem vertelt over zijn nieuwe vriendjes. Ze praten door elkaar en vergeten naar elkaar te luisteren! Als ze eindelijk naar elkaar luisteren spreken ze af om samen te gaan spelen. Dat is gezellig!


Werken in de klas
In de klas oefenen we, net als Zoem, rondom: 'elkaar leren kennen',  'aardig zijn voor elkaar' en 'vriendjes maken'. 
We gaan knutselen, dansen, zingen, toneel spelen, rekenen, schrijven en lezen rondom 'vriendjes maken' en 'Zoem'.

Vind je het leuk om een kijkje te komen nemen in de klas? U mag om 15.15 uur altijd even binnenlopen!

   
                                                                                                                               foto gemaakt door Job

Atelier
Er werden vier activiteiten aangeboden waaruit de kinderen konden kiezen: een vriendje voor Zoem knutselen, vriendendans, Zoemspellen, spiegel knutselen.

Voor de foto's van de ateliers: klik op de foto

 
Afsluiting: herfstwandeling

Op vrijdag 13 oktober gingen we naar het Beleefpad in Bergeijk. In dit mooie herfstbos hebben we niet alleen de natuur onderzocht en beleefd. Ook kwamen we enkele vriendjes van Zoem tegen.

Benieuwd naar onze herfstwandeling? klik op onderstaande foto.nog meer foto's                                                                                        ... en nog meer foto's. 
        

Samenwerkingsopdracht: zoem zijn vriendjes

Ja! Zoem heeft  nieuwe vriendjes gemaakt. Wij hebben in de klas elkaar ook al best goed leren kennen. Er zijn zelfs al kinderen die ook nieuwe vriendjes hebben gemaakt. Ook oefenen we volop met samen werken en samen spelen!

klik op onderstaande foto.