Vrijdag 12-1-2018

 

Eindelijk was het zover!

Het ministerie van FinanciŽn kwam ons bezoeken omdat ze zo onder de indruk waren de klachtenbrieven die we gestuurd hadden.

Naar aanleiding van het voornemen om de BTW op groenten en fruit te verhogen met 3% hebben we ons verdiept in een juiste opzet van een klachtenbrief, in goede argumenten en nieuwe ideeŽn. Dit bleek zo bijzonder, dat ze ons graag uit wilde leggen hoe dit voornemen tot stand is gekomen.

Twee afgevaardigden van staatssecretaris Menno Snel reisden af naar Hapert en gaven een hele duidelijke presentatie over wat BTW nu eigenlijk is, hoe het vastgesteld wordt en waarom het dus verhoogd gaat worden. De kinderen gingen de discussie aan en hebben, wederom goed beargumenteerd, het standpunt kunnen verduidelijken. Ondanks dat we nu beter begrijpen waarom het verhoogd wordt, zijn we het er nog steeds niet helemaal mee eens ;). De goede ideeŽn van de kinderen zouden meegenomen worden naar het ministerie.

Helaas was de staatssecretaris zelf verhinderd. Als verrassing had hij een persoonlijke videoboodschap voor de kinderen opgenomen! Hij gaf aan dat hij zeer onder de indruk was van de brieven en daarom onder hoge uitzondering had besloten om het scholenbezoek af te leggen. Wat een bijzondere en gave boodschap was dat!

Klik op onderstaande foto voor een impressie van de middag.


 

 
 
sdjkfdjk