Basisschool Het Palet
Bernhardstraat 4, 5527 AZ Hapert
Tel.: 360384
E-mail:info@hetpalet.nl
Website: www.hetpalet.nl
jrg. 27, nr. 3, 6 september 2018

 
Agenda:
Week 37: kennismakingsgesprekken
Di 11 september: studiemiddag: alle groepen de middag vrij
Di 2 oktober: studiemiddag: alle groepen de middag vrij
Ma 15 t/m vrij 19 oktober: Herfstvakantie
 
 
Groep 1/2C
Juffrouw Margriet wordt vervangen door juffrouw Brenda Koolen op maandag en dinsdag en door juffrouw Paulien Paternotte op woensdag en donderdag.
 
 
Wielerbaan woensdag 26/9
Op woensdag 26 september (tijdens de nationale sportweek) organiseert Click Sport in samenwerking met Bladel2Beat Cancer een super gave middag voor alle kinderen van de Kempen gemeenten.
Click sport staat bekend om het naschoolse programma waar kinderen aan meedoen en wat al jaren een succesvol concept blijkt te zijn. Click is inmiddels een begrip bij kinderen en ouders…
Hoogtijd dus om iets terug te doen voor de gemeenschap!
Als beweegteam de Kempen (organisator van Click Sport) hebben we besloten om jaarlijks tijdens de nationale sportweek een Click sport activiteit te organiseren voor het goede doel. Dit jaar is dat Blaal2Beat Cancer.
Voor meer info kijk op:
https://blaal2beatcancer.wordpress.com/
Op onderstaande filmpje (lange en/of korte versie) vind je een leuke promo. De lange versie speelt zich af op Het Palet.
Korte versie: https://www.youtube.com/watch?v=G3F3DHB6hZc 1:45 min
Lange versie: https://www.youtube.com/watch?v=wxKI0VH-izs 10.42 min (een ludiek verhaal van Kick van Click op basisschool het Palet in Hapert)
Het Beweegteam De Kempen / Clicksport hoopt  van harte op jullie medewerking en willen jullie vast bedanken voor jullie inzet. Ook hopen we  dat er veel kinderen ons de woensdag de 26e komen bezoeken aan de wielerbaan in Hapert en daarmee een mooi bedrag voor Blaal2Beat Cancer wordt opgehaald. Kunnen we op jullie steun rekenen?
Met Sportieve groet,
Beweegteam de Kempen / Click Sport - Freek Bijnen
 
  
Familie Hatseflats op bezoek bij de kleuters
Maandag 3 september hebben alle kleuters in de speelzaal genoten van de opening van ons nieuwe thema: ‘Een bijzondere familie.’
In de speelzaal lag baby Loesje helemaal alleen in haar bedje. Gelukkig kwam mama Sjannie al snel tevoorschijn om te zorgen voor baby Loesje. Mama Sjannie is een hele keurige mama: ze doet alles heel netjes en wil er ook heel keurig uit zien. Als je zo keurig bent, heb je niet veel tijd over om de hele dag voor de baby te zorgen. Gelukkig kon grote zus ‘Nova’ uit het publiek mama Sjannie helpen met de baby. Daarna kwam het volgende probleem: mama Mia kwam de huiskamer binnen lopen. Ook mama Mia wilde in het gezin Hatseflats wonen. Was er nog een plekje? Natuurlijk was mama Mia ook van harte welkom in het vrolijke gezin. Mama Mia is een mama die een beetje vergeetachtig is, ze trekt haar jurk omgekeerd aan, haar haar zit door de war. Maar ze is ontzettend lief voor mama Sjannie, baby Loesje en grote zus Nova. Dan gaat plotseling de telefoon bij huize Hatseflats. Oma Knottie belt of ze even op de thee kan komen. Oma Knottie is natuurlijk van harte welkom. Ze laat iedereen haar mooiste creaties zien, want ze maakt alles zelf. In haar koffertje zitten al haar prachtige schatten: zelfgemaakte oorbellen, zelfgemaakte haarcreaties, een zelfgemaakte riem. Het gezin Hatseflats wil net thee gaan drinken met een heerlijk cakeje van oma, als tante Alida ineens op de stoep staat. Ze houdt ontzettend veel van de kleur roze en leert de kinderen het liedje: ‘Iedereen is anders.’
Dat ieder mens uniek is en er bij mag horen in de familie Hatseflats werd de kinderen heel duidelijk tijdens deze grappige voorstelling. De komende periode gaan we met de kinderen verder werken aan dit thema. In het publiek werden al karakters van de mannelijke lijn van de familie Hatseflats bedacht. Kortom een thema waarbij de kleuters naar hartenlust kunnen spelen en werken. Op de website; www.hetpalet.nl kunt u zien hoe dit thema verder vorm gaat krijgen in de groepen 1/2.
 
 
Groepen 8 naar ‘Democracity’: Interactief spel op het gemeentehuis
Met het educatieve doe-programma Democracity maken de kinderen kennis met democratische besluitvorming door samen een stad te gaan bouwen. Democracity bestaat uit verschillende elementen van een stad: woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen, de brandweer etc. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Ze ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving.
Dit educatieve doe-programma volgen de leerlingen van onze groepen 8 in het Gemeentehuis te Bladel op maandag 17 september. Groep 8A vertrekt om 09:30 uur vanaf school met de fiets en fietsen om 12.00 uur terug vanaf het Gemeentehuis te Bladel. De klas blijft daarna over op school en daarom moet iedereen een lunchpakket meenemen. Groep 8B vertrekt om 12.30 uur met de fiets en fietsen om 15.00 uur terug vanaf het Gemeentehuis te Bladel. Ook de kinderen van deze klas blijven tussen de middag over en moeten daarom een lunchpakket bij zich hebben. De kinderen nemen van thuis een veiligheidshesje mee voor tijdens het fietsen.
Wij hopen dat het weer een leerzaam programma wordt en bedanken via deze weg de ouders die met ons meefietsen.
 
 
Engelse les op Het Palet
Join the club!
U kunt tot uiterlijk morgenochtend, 7 september, uw kind(eren) opgeven voor deelname aan de Engelse les in de groepen 3-4, 5-6 en 7-8. U kunt een mail sturen naar Astrid, atijssen@kempenkind.nl
Daarna zult u nadere informatie ontvangen via Kirstie Wimbles van Think Smart English.
 
 
Mededelingen tussenschoolse opvang
De tussenschoolse opvang is op zoek naar versterking. Met name op dinsdag en donderdag kunnen wij nog ondersteuning gebruiken. Nieuwe mama’s en zeker ook papa’s zijn van harte welkom. Ben je geïnteresseerd om te assisteren tijdens het overblijven, neem dan contact op met Mariëlle Antonis, tso@hetpalet.nl.
TSO/Overblijfteam
 
  
Typetuin
Er is verwarring ontstaan omtrent de typecursus. Er bestaan nl. twee cursussen bij De Typetuin:
-       Een groepscursus op Het Palet na schooltijd. Deze kost €175. Deze start op 1 oktober om 15.30 uur.
-       Daarnaast is er een online variant. Deze kost normaal gesproken €120 maar met de schoolspecifieke kortingscode gaat daar €55 vanaf.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de typetuin. support@typtuin.nl of telefoonnummer 013-5220579.
  
 
OkiDoki-kinderatelier
Vind je het leuk om te knutselen en te ontdekken? Samen met andere kinderen of juist alleen creatief bezig te zijn? Heb je leuke ideeën en ben je nieuwsgierig? Dan is het OkiDoki-kinderatelier misschien wel iets voor jou!
Het kinderatelier is voor kinderen van groep 3 t/m groep 8 op dinsdagmiddag van 15.30 tot 17.00. De prijs is 50 euro voor 10 keer. Bij voldoende aanmeldingen starten we op dinsdag 11 september.
Lijkt het je leuk om mee te doen of wil je meer weten? Dan kun je mailen naar annemarie.arts@chello.nl. Tot ziens!
Anne-Marie Arts
 
   
Welkom
Wij heten Wiktor en Bayr (neveninstroom) van harte welkom op Het Palet. Wij hopen dat zij een fijne en leerzame tijd zullen hebben op onze school.